OPLEIDING JEUGDSPELERS

VTON VOETBALMETHODE
De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Zo werken ze met plezier aan hun ontwikkeling.
DOORLOPENDE LEERLIJN
Trainers volgen een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod: technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Gedurende het jaar werken trainer en spelers gericht aan deze doelen met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De methode ondersteunt met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal digitaal op zijn tablet of telefoon.
WAT LEVERT HET OP?
De spelers voetballen met meer plezier en ontwikkelen zich ‘spelenderwijs’ naar hun potentieel. Trainers worden ontzorgd op de inhoud en kunnen zich richten op het coachen. En binnen onze Club zijn visie, leerlijn en planning centraal gewaarborgd. Daardoor is er continuïteit, zelfs als trainers elkaar afwisselen. De methode maakt van een jeugdafdeling een jeugdopleiding.
TRAINERS APP UITGEBREID MET KEEPERSMODULE
De samenwerking tussen VTON & KeepTotal biedt verenigingen de mogelijkheid tot volledige ondersteuning op keepersgebied. Hierbij sluit de keepersleerlijn van VTON aan op de voetballeerlijn en biedt KeepTotal een keepersleerlijn specifiek voor keepers waarbij zij antwoordt geeft op de ‘hoe en waarom’ vraag achter de oefeningen (middels voice-over).
De Keepersleerlijn sluit per leeftijdsgroep naadloos aan op de oefenstof in de Trainers app, zodat keepers en pupillen gelijk op gaan in hun leerdoelen.
BREDE ONTWIKKELING
De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling.
DIGITAAL EN MULTIMEDIAAL
De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Daardoor kunnen trainers zowel thuis als op het veld de oefeningen ondersteunen met filmpjes en animaties. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.
Elke week start de voetbaltraining van jullie kind met het oefenen van zijn/haar techniek. Met de nieuwe VTON Play app kan hij/zij dit onderdeel van de training nu thuis al oefenen! Zo wordt niet alleen de training leuker en leerzamer, maar ook buitenspelen met de bal!
NAAR BUITEN MET VTON PLAY VOOR UW KIND!
Niet alleen de trainers krijgen een app. De spelers kunnen gebruik maken van VTON Play app waar elke week leuke oefeningen zullen staan. Deze oefeningen zijn speciaal voor de jeugd en sluiten aan bij de training van de komende week. VTON Play is dus onderdeel van de VTON leerlijn waar wij mee werken. En straks komt daar ook nog de ‘Pro Skill’ bij: een trucje of beweging die wordt voorgedaan door echte profvoetballers! Zo kan jullie zoon of dochter zich spelenderwijs voorbereiden op de training. Lekker buiten!
WAT IS DE BEDOELING?
Omdat AA REKEM traint met VTON zal de trainer/leider de spelers om VTON Play te installeren voor jullie kind. De app is helemaal gratis en het installeren wijst zichzelf.
HOE WERKT HET?
Bij het eerste gebruik maak de speler een account aan en selecteert AA REKEM als team van jullie kind. Deze account is noodzakelijk om hem/haar aan de juiste vereniging te kunnen koppelen. Daarna kan de app al meteen gebruikt worden. Je ziet dan een paar voorbeeldoefeningen. Zodra de trainer/leider de aanmelding heeft goedgekeurd, verschijnt in de app de oefenstof die hoort bij de training van jullie kind!